Västra Mälardalen

Portal och mötesplats för Arboga, Kungsör och Köping.

Datum: Fredag 2023-12-01  Dagens namn: Oskar, Ossian

 

Karta

Hjälmare kanals aktiviteter i kris

Forum > Arboga > Allt om Arboga > Hjälmare kanals aktiviteter i kris

Skriv ut

Visar inlägg 1 - 3 av 3.

< [1]  >
Skrivet av Bengt 22 maj 2017 15:17
Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Bengt

Bengt

(Admin)

Som många har märkt är i skrivande stund (22/5) inte Kanalcaféet öppnat ännu och inte heller har någon "Kanalens dag" utannonserats ännu, och vid Kvarnfallet finns inget numera. Tråkigt.

Det är tydligen flera orsaker till detta läge, det förklaras åtminstone till dels i en artikel här: Bbl/AT: Kris för Hjälmare kanals olika besöksmål– Avtalstvist håller kanalkaféet stängt

En anledning är alltså att ingen vill jobba ideellt längre, så som skett i föreningen Hjälmare kanals vänner under många år. En annan anledning är en konflikt om ett avtal gällande Kanalcaféet, det har lett till att ingen ny entreprenör har kommit in där.
Så, hur ska det kunna lösas för att få tillbaka trivseln runt Hjälmare docka? Man kan ju inte tvinga folk att jobba gratis, d.v.s. i ideell förening, men borde det inte gå att driva en eventverksamhet här med betald personal? Det där med caféavtalet låter ju bara "konstigt" i en oinvigds öron, det borde ju bara lösas snabbt och smidigt, kan man tycka. Dessa två saker, olika event och bra väl fungerande café är ju övrigt på området beroende av.

Skriv gärna din mening om detta!
(För att skriva behöver du bli medlem, gratis.)

/Bengt

--
Admin på Västra Mälardalen | www.inskrift.se
 

Skrivet av Bengt 13 jun 2017 20:04
Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Bengt

Bengt

(Admin)

Ljusning i mörkret.
Nu finns kontrakt med ny entreprenör för kanalkaféet vid Hjälmare docka. Det kommer att samarbeta med Götlunda glass, eftersom det är Philip Gustafsson som tar över. Dessutom är Helen Segerstedt inblandad, och hon har ju erfarenhet från detta sommarkafé sedan tidigare - det bådar gott. Mycket glass och välkokt kaffe... låter bra.
Läs mer på bbl/AT: Nu är det klart att Kanalkaféet öppnar igen

Därutöver lovar Sluss-Janne att någon form av "Kanalens dag" ska det blir den 8 juli. Både Stockholms skeppsförening och Sjöräddningssällskapet är bokade.

Kommentera gärna detta här. (För att skriva behöver du bli medlem, gratis.)

--
Admin på Västra Mälardalen | www.inskrift.se
 
Skrivet av oscar79 21 aug 2017 15:01
Skriv ut Direktlänk
Ingen bild

oscar79

(Medlem)

Jag tycker att det är verkligen nödvändigt!
Uppdaterat: 21 aug 2017 15:08  

< [1]  >