Västra Mälardalen

Portal och mötesplats för Arboga, Kungsör och Köping.

Datum: Fredag 2024-07-12  Dagens namn: Herman, Hermine

 

Karta

Samhällsviktig bro stängs

Forum > Kungsör > Allt om Kungsör > Samhällsviktig bro stängs

Löst Den här tråden är markerad som löst.

Skriv ut

Visar inlägg 1 - 3 av 3.

< [1]  >
Skrivet av Bengt 24 okt 2015 14:39
Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Bengt

Bengt

(Admin)

Trafikverket stänger av bron över Arbogaån, den öppningsbara bron på väg 250, i två veckor. Läs mer: Vi stänger bro i Kungsör för underhåll
Denna bro är den enda förbindelsen mellan Kungsörs norra delar och centrum. Inte bara för bilar utan även för fotgängare och cyklister. Ingen ersättningsbro ens för fotgängare tänker Trafikverket ordna med. Istället hänvisas alla trafikanter till en 35 km omväg.

Bron är extremt samhällsviktig:
Ambulans kommer att ta dubbelt så lång tid att komma fram vid allvarliga sjukdomsfall eller olycka, samt sedan också dubbla körtiden till sjukhus.
Polis kommer att ta dubbla tiden på sig att infinna sig vid allvarliga brott.
Vid större eldsvåda ska Köpings räddningstjänst assistera den lilla räddningstjänsten i Kungsör, de kommer inte att hinna fram innan allt är nedbrunnet.

Det borde gå att hantera på annat sätt. Det är alltså två veckors total avstänging av all trafik som Trafikverket nu tar sig för med. Med tanke på att bron är så samhällsviktig känns det som ett hänsynslöst agerande. Bättre lösningar kan exempelvis vara att man gör så mycket man kan på bron i stängt läge med en fil öppen, och sedan bara kort tid helt avstängd för det som måste göras då bron är i öppet läge. Ett annat sätt är ersättningsbro under tiden - så hade man när man gjorde om bron över Hjälmare kanal på E20. Så nog går det att klara av det på ett bättre sätt, om man bara bryr sig.

/Bengt


--
Admin på Västra Mälardalen | www.inskrift.se
 

Skrivet av Bengt 29 okt 2015 17:16
Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Bengt

Bengt

(Admin)

lördag 24 oktober 2015, kl 14:39 skrev Bengt
Trafikverket stänger av bron över Arbogaån, den öppningsbara bron på väg 250, i två veckor... Ingen ersättningsbro ens för fotgängare tänker Trafikverket ordna med. Istället hänvisas alla trafikanter till en 35 km omväg...


Komplettering:
Idag har Trafikverket ändrat sig om att fullständigt "skita i" Kungsörs invånare, som de först faktiskt gjorde. Nu blir det en båt som kommer att gå i turtrafik för fotgängare samt även cyklister. Den kommer att gå mellan Kungsuddens brygga och gästhamnen.
Trafiverkets informationssida är nu uppdaterad: Vi stänger bro i Kungsör för underhåll
Det beslutet innebär alltså att fotgängare slipper gå 35 km extra mellan bostad och jobb, det är vi tacksamma för.... alltid något.

/Bengt


--
Admin på Västra Mälardalen | www.inskrift.se

Uppdaterat: 29 okt 2015 17:31  
Skrivet av Bengt 20 nov 2015 17:31
Skriv ut Direktlänk
Avatar, Porträtt Bengt

Bengt

(Admin)

Nu är bron öppnad igen. Tidigare än planerat!
Bron öppnades strax efter kl 17 idag, fredag. Båttrafiken mellan gästhamnen och Kungsudden har nu upphört.

--
Admin på Västra Mälardalen | www.inskrift.se
 

< [1]  >