Fria bussresor i hela Västmanland under lördagen - (Publicerat 15/12, 09:00)

Under lördagen 15 december är det fria bussresor i hela Västmanland. – Det är en helg med mycket folk i rörelse och då ska man kunna ta sig hem på ett säkert sätt, säger Åsa Högstedt på VL.

Ännu inget besked om lösning för unga hemlösa - (Publicerat 14/12, 15:00)

– Vi hade ett bra möte med civilsamhället i veckan, det säger Vicki Skure-Eriksson(C) ordförande i nämnden som efter jul heter Idrott Fritid och förbyggande. Men vi har inga besked att lämna i nuläget.

Västerås Sinfonietta är Grammisnominerade igen - (Publicerat 14/12, 12:38)

Västerås Sinfonietta kan vinna en Grammis i kategorin ”Årets klassiska”.

Efter tågolyckan i Hökmora – utredning föreslår bättre skydd - (Publicerat 14/12, 12:13)

Det bör övervägas om skyddet vid plankorsningen i Hökmora utanför Norberg ska förstärkas. Det slår Statens haverikommission, SHK, fast i sin slutrapport.

Staten måste ta ansvar för bredbandsutbyggnaden - (Publicerat 14/12, 08:34)

SVT Västmanlands granskning av bredbandsutbyggnaden i länet blir nu föremål för riksdagen via en motion från länets socialdemokrater.

Praktisk, vacker och långsiktig – god arkitektur ska prisas - (Publicerat 14/12, 06:00)

Föreningen Sveriges arkitekter har varit på jakt efter exempel på god, ny arkitektur i länet. Nu har de fått in förslag och en jury har valt ut fem nominerade- allt från en ombyggnation till ett utsiktstorn i ett naturreservat.

73 månader av minskad ungdomsarbetslöshet men utmaningar finns - (Publicerat 13/12, 18:00)

Den totala ungdomsarbetslösheten i Västmanland har nu minskat 73 månader i rad, enligt Arbetsförmedlingen. Men fortfarande är skillnaderna mellan kommunerna stora. En utmaning är att många står utan gymnasiebetyg.

Lucia på uppskattat besök - (Publicerat 13/12, 16:00)

Inför en förväntansfull och uppskattande publik på äldreboendet i Önsta sjöng elever från Önstaskolan de traditionella julsångerna idag.