Nyheter från dagen: 15 januari - (Publicerat 15/1, 19:57)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Proppen ur – nu bommar anrika Karlbergsbadet i Köping igen för gott - (Publicerat 15/1, 16:16)

Karlbergbadet i Köping har en lång historia. Det har varit med om allt från en tid då man kunde boka tvättid i ett badkar – till en stor dramatisk brand i augusti 1986. – Jag har otroligt många minnen härifrån, säger badhusets föreståndare Marie Brohlin.

Västerås vill locka till skridskoåkning – mitt under pandemin - (Publicerat 15/1, 12:46)

Snart kommer det att vara möjligt att åka skridsko på 29 isbanor i Västerås olika stadsdelar. Västerås stad håller nu på med att ploga och spola banorna. – Det är bra att vuxna och barn kan komma ut och röra på sig, säger Anna Thunell (MP) som är ordförande i tekniska nämnden.

Tjuvarna kunde enkelt plocka ut Gabrielas cykel efter att ha omkopplat dörren - (Publicerat 15/1, 05:30)

Gabriela Englunds cykel var en av de som försvann från cykelförrådet utan att några skador syntes på förrådsdörren. Det visade sig att tjuvarna hade kopplat om nyckelbrytaren och enkelt kunde gå in och ta de cyklar de ville, när de ville.

Nyheter från dagen: 14 januari - (Publicerat 14/1, 19:49)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Bostadsföretag ser över låssystem efter larm om förrådsinbrott - (Publicerat 14/1, 18:03)

Mimer är ett av bostadsföretagen i Västerås som ser över sina dörrar och lås efter att polisen informerat om den nya typen av förrådsinbrott. Inbrottstekniken är välkänd i låsbranschen men samtidigt fortsätter man att sälja den osäkra mekaniken...

Efter rekommendationen om distansundervisning – så gör kommunerna i Västmanland - (Publicerat 14/1, 15:58)

Under onsdagen gick smittskyddsläkaren i Västmanland ut med en rekommendation om att gå över till distansundervisning på högstadieskolorna i åtta kommuner. Detta eftersom smittan av covid-19 ökar i länet.

Risbroskolans elever har distansutbildning två dagar i veckan: ”Planeringen en utmaning” - (Publicerat 14/1, 15:58)

I snart en vecka har högstadieeleverna på Risbroskolan i Fagersta haft delvis distansundervisning. Genom att klasserna turas om att jobba hemifrån minskas antalet som är på skolan samtidigt med en tredjedel. Det motsvarar cirka 140 elever. – Det är en omställning absolut, men det är en fördel att vi testat det här förut och att vi är vana att använda den teknik som krävs, säger rektor Sara Sundh.