Nyheter från dagen: 19 juni - (Publicerat 19/6, 20:00)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Tre kommuner i Västmanland försäkrar inte elever under sommarlovet - (Publicerat 19/6, 18:01)

Enligt en kartläggning som Forena, försäkringsbranschens fackförbund, gjort är det tre kommuner i Västmanland som inte försäkrar skolelever under sommarlovet – Fagersta, Skinnskatteberg och Västerås. – Skolornas ansvar slutar efter verksamhetstid, säger Brandon Wade, ansvarig på Västerås stad.

Försökte giftmörda sambo – tidigare kommunanställd misstänks för brott efter annan ex-partners död - (Publicerat 19/6, 11:58)

Nu riktas nya brottsmisstankar mot den kvinna i 45-årsåldern, tidigare anställd på Västerås stad, som sitter häktad misstänkt för mordförsök på sin sambo. Misstankarna gäller brott i samband med en annan partners död några år tidigare.

Flera busshållsplatser avstängda i Salas innerstad - (Publicerat 19/6, 07:19)

Från den 19 juni till den 6 juli är hållplatserna Dammgatan, Vårdcentralen på Silverlinjen och Sjukhuset avstängda på grund av vägarbete.

Så är jordgubbsläget inför midsommar - (Publicerat 19/6, 05:55)

Modern odlingsteknik som att odla i tunnlar har ökat i hela landet. Trots det är det svårt för Lantbrukarnas Riksförbund att ge en prognos över tillgången av jordgubbar framöver.

Nyheter från dagen: 18 juni - (Publicerat 18/6, 20:00)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Faunapassagen i Västerås invigd - (Publicerat 18/6, 19:43)

Under tisdagenseftermiddagen släpptes vattnet på till faunapassagen utanför stadshuset i Västerås.

Majoritetens budget klubbad i Hallstahammar - (Publicerat 18/6, 16:15)

Alla oppositionspartier utom Sverigedemokraterna lade fram egna budgetförslag. Men som väntat röstades majoritetens förslag igenom på måndagens kommunfullmäktige i Hallstahammar.