Polishunden Diezel: En uppmärksammad pensionär - (Publicerat 18/8, 18:39)

När polisen i Västmanland annonserade att deras fyrbenta kollega nu går i pension exploderade uppmärksamheten och hyllningarna på nätet. Och det är inte första gången polishunden Diezel – och hans nos – får välförtjänt uppmärksamhet.

”Mitt barn vill inte gå till skolan, när ska jag bli orolig?” – här svarar specialpedagogen - (Publicerat 18/8, 14:01)

Det blir allt vanligare med problematisk skolfrånvaro, men det är inte samma sak som skolk. Det menar specialpedagogen och föreläsaren Annelie Karlsson som inför skolstarten träffat föräldrar, skolpersonal och politiker i Västerås.

Skolstart i Västmanland: Då är det upprop i din kommun - (Publicerat 18/8, 14:00)

Vecka 34 är det skolstart i Västmanland. I vissa kommuner, som Surahammar och Hallstahammar, redan på måndagen medan andra börjar senare. Här hittar du dagar, tider och länkar till information om när det är terminstart på respektive skola i Västmanland...

Fallen av harpest väntas öka i Västmanland närmaste månaden - (Publicerat 18/8, 07:01)

Många fall av harpest rapporteras från Dalarna och andra län norr om Västmanland. Här i länet har fem fall rapporterats hittills. Toppen väntas nås under september.

Tjuvarnas skräck tackar för sig - (Publicerat 17/8, 08:49)

Han har gripit tjuvar, jagat rymlingar och hittat narkotika. Men nu är det slut. I helgen kan polishunden Diezel njuta av pensionärslivet efter sju år i tjänst hos Västmanlandspolisen.

Efter granbarkborrens framfart – skog måste avverkas i Arboga - (Publicerat 17/8, 07:00)

Stora områden skog i södra och mellersta Sverige har drabbats – nu tvingas skog i Arboga avverkas efter dubbel invasion av granbarkborrar.

Regeringen ökar pressen på IP-Only - (Publicerat 16/8, 21:08)

De ökade anmälningarna mot bredbandsbolaget IP-Only får civilminister Ardalan Shekarabi (S) att reagera och kalla till möte. – Vi behöver föra en kritisk dialog, säger han.

Dricksvattnet i Arboga och Valskog åter ofarligt – bakterierna borta - (Publicerat 16/8, 20:55)

Det går nu bra att dricka det kommunala dricksvattnet i hela Arboga kommun samt i Valskog i Kungsörs kommun utan att koka det.