Therese har sitt hem på fyra hjul – lever på resande fot i campervan - (Publicerat 12/7, 05:30)

När en relation tog slut och livet förändrades valde Therese Eriksson, 32, från Västerås, att bosätta sig i en ombyggd van. Nu lever hon sitt liv på resande fot tillsammans med katten Tindra.

Sociologiprofessorn: Därför har vanlife blivit en trend - (Publicerat 12/7, 05:30)

Att leva vanlife är en trend som tycks tilltala allt fler. Jonas Stier, sociologiprofessor vid Mälardalens universitet ser flera förklaringar till varför den fria livsstilen lockar.

Nyheter från dagen: 11 juli - (Publicerat 11/7, 19:34)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Fler isoleras i häkte och fängelse – anstaltschef: ”Det är en säkerhetsåtgärd” - (Publicerat 11/7, 05:30)

Det har blivit vanligare att häktade och dömda placeras i isoleringscell. Kriminalvården pekar på det ansträngda beläggningsläget, men det är inte hela förklaringen. – Lagstiftningen beaktar inte personers psykiska mående, utan handlar i första hand om säkerhetsaspekten, säger Adrian Russo, kriminalvårdschef på Hinsebergsanstalten.

Kvinnan som brände ned Ica Haga i Västerås var svårt psykisk sjuk i häktet – fick vänta länge på vård - (Publicerat 11/7, 05:30)

Väntan på vård blev lång för kvinnan som drabbades av en psykos och dömdes för att ha tänt eld på Ica Haga i Västerås på juldagen 2023. Efter runt fyra månader i häkte, där hon tidvis isolerades, fick hon plats på en rättspsykiatrisk klinik...

Nyheter från dagen: 10 juli - (Publicerat 10/7, 19:29)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Skåpbilsförare häktad för frontalkrock med veteranbil på E18 - (Publicerat 10/7, 16:14)

En 39-årig man har under torsdagseftermiddagen häktats misstänkt för frontalkrocken på E18 vid Sörstafors, väster om Hallstahammar.

Arrangören polisanmäld – osäker framtid för cruisingen på Summer meet i Västerås - (Publicerat 10/7, 05:30)

Varos Cruising, den nya arrangören av cruisingen på Summer meet, fick en utmanande start på sitt uppdrag. Helgen bjöd på både glädje och svårigheter, med hårt slit, regnskurar och en polisanmälan för brott mot ordningslagen. – Ja, vi hade polisen efter oss som hade åsikter om hur vi hade satt upp grejerna, säger Varos Cruisings ordförande Fredrik Munkvold.