Specialutbildade elever på Bäckby ska sprida kunskap om naturens hälsofördelar - (Publicerat 23/10, 10:19)

Klassrummet som i vanliga fall finns i Bäckbyhuset har flyttats ut i naturen under hösten då eleverna på Västerås folkhögskola haft en särskild utbildning med fokus på natur och hälsa. Utbildningen har syftet att bryta hälsoklyftan mellan nyanlända svenskar och resten av befolkningen...

Flera bilbränder i Västerås - (Publicerat 23/10, 06:35)

Räddningstjänsten fick vid fyra tillfällen under natten rycka ut på bilbränder på Bäckby och Skallberget i Västerås. – Det kändes som att vi åkte jojo mellan stadsdelarna, säger Anders Ellow, inre befäl vid räddningstjänsten.

Tidsplanen spricker – Kulturhuset i Hallstahammar hålls stängt längre än planerat - (Publicerat 23/10, 06:10)

Renoveringen av det nu stängda Kulturhuset i Hallstahammar kommer inte att hinna bli klar till årsskiftet. Förarbetet har tagit längre tid än väntat och starten har blivit försenad. Därmed spricker tidsplanen – troligtvis med två till tre månader.

Nyheter från dagen: 22 oktober - (Publicerat 22/10, 19:54)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Så var första dagen i brandrättegången - (Publicerat 22/10, 17:03)

Vad startade den stora skogsbranden i Västmanland 2014? Och vem bär ansvaret? Om det handlade mycket av den första rättegångsdagen när åklagaren inledde med sin sakframställan.

Nya rattstölder i Västmanland – bil stals i Västerås - (Publicerat 22/10, 15:09)

Under oktober har flera stölder av dyra bilar och tillbehör, till exempel rattar, skett runt om i Västmanland. På tisdagsmorgonen drabbades ytterligare tre bilägare i länet.

Beskedet från Region Västmanland: ”Vi opererar i morgon” - (Publicerat 22/10, 14:07)

Läget har inte förändrats inför onsdagen – planerade operationer kommer att genomföras igen på sjukhuset i Köping. Bedömningen är också att operationsstoppet kommer att hävas som planerat i Västerås på torsdag och gälla, i alla fall veckan ut...

Gjorde grimaser och pekade finger – man från Surahammar döms för ofredande - (Publicerat 22/10, 12:29)

Vid upprepade tillfällen har en 45-årig man kört förbi en mans bostad och arbetsplats i Surahammar. När han passerat har han gjort grimaser, pekat finger, stirrat på målsägande och tutat. Nu döms 45-åringen för ofredande och överträdelse av kontaktförbud...