Omkörning eskalerade – man gripen för grov misshandel i Fagersta - (Publicerat 28/9, 18:37)

Mannen som är i 55-årsåldern ska enligt polisen ha huggit den yngre personen, en man i 35-årsåldern, med ett vasst föremål efter att en konversation om en omkörning urartade. – Det är lite oklart ännu, men vi tror att det har och göra med en argumentation efter en omkörning, säger Tobias Ahlén, presstalesperson RLC Mitt.

Mimer storsatsar på hyresrätter i attraktivt läge - (Publicerat 28/9, 15:30)

Idag togs första steget i bygget av kvarteret Förseglet på Öster Mälarstrand i Västerås. Det är kommunala bostadsbolaget Bostads AB Mimer som via Peab, låter bygga kvarteret Förseglet. Det ska byggas 183 hyresrätter och inflyttning är beräknad till senare delen av 2024...

Utredaren efter elsparksolyckan: ”Vi undersöker fordonet” - (Publicerat 28/9, 13:20)

Polisen arbetar nu med att undersöka det trehjuliga cykelfordonet, som den 85-årige mannen färdades på när han körde in i en elsparkcykel och omkom under söndagen. – Det är viktigt att veta om elsparkcykeln var parkerad eller låg på marken, säger Fredrik Andersson, förundersökningsledare hos polisen i Västerås.

Tomas Högström (M) kliver av politiken - (Publicerat 28/9, 11:29)

Tomas Högström har haft en lång politisk karriär. Han har suttit i riksdagen och under flera år har han verkat i regionpolitiken. Men nu lämnar han över stafettpinnen, något som VLT var först med att berätta.

Långtidsarbetslösa erbjuds jobb i länets naturreservat - (Publicerat 28/9, 05:38)

Sedan ett år tillbaka har personer som varit långtidsarbetslösa eller är nyetablerade i Sverige kunnat söka naturnära jobb. I Västmanland har de anställda i projektet bland annat fått röja leder och stigar, byggt spänger och återskapat betesmarker.

“Det här är sådant som vi inte har tid och pengar till annars” - (Publicerat 28/9, 05:38)

De jobb som utförs i projektet naturnära jobb fördelar länsstyrelsen ut. Bakom de jobb som görs finns en tanke från länsstyrelsens sida. Tillgängligheten ska ökas i naturreservaten och naturen ska gynnas.

Stefan var arbetslös i över ett år – hittade drömjobbet i skogen - (Publicerat 28/9, 05:38)

I över ett år var Stefan Eriksson arbetslös, men så tipsade en kompis honom om projektet Naturnära jobb. Han skickade in en ansökan och blev antagen.   – Det här är vad jag vill jobba med, man kan inte få det bättre, säger han. 

Nyheter från dagen: 27 september - (Publicerat 27/9, 19:23)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.