Man hotade bussförare i Norberg – skrek att han har corona till polisen - (Publicerat 4/4, 15:02)

En busschaufför larmade polisen när han hotats under färd av en man i 25-årsåldern. När polisen sedan skulle omhänderta mannen påstod han sig ha corona.

Man och kvinna misshandlades i Sala – fördes till sjukhus - (Publicerat 4/4, 12:03)

En man i 25-årsåldern har annhållits misstänkt för misshandel av två personer i Sala.

VL kapar turer i busstrafiken – färre bussar ska köras dagtid - (Publicerat 4/4, 11:30)

Bussföretaget VL kommer att glesa ut trafiken vissa tider från och med 14 april. Detta görs för att förbereda för en framtid där fler bussförare kan bli sjukskrivna.

Nu åtgärdas svartbygget vid faunapassagen i Västerås – kommunen glömde söka bygglov - (Publicerat 4/4, 07:11)

I juni förra året invigdes faunapassagen i Västerås efter att bygget dragit ut på tiden. Nu under veckan har området varit avspärrat och byggaktivitet har pågått intill faunapassagen. Det gäller att rätta till muren intill faunapassagen som saknat bygglov och är för hög...

Nyheter från dagen: 3 april - (Publicerat 3/4, 19:13)

Nedan får du ett urval av dagens nyhetshändelser i länet och de mest klickade publiceringarna från SVT Nyheter Västmanland.

Bekräftat fall av corona på skola i Köping - (Publicerat 3/4, 19:12)

Under torsdagskvällen fick köpings kommunen kännedom att en anställd på en skola i kommunen testats positivt för corona covid-19.

Smittskyddsläkaren: ”Klar ökning av fall på äldreboenden” - (Publicerat 3/4, 16:53)

Antalet bekräftade coronafall har mer än tredubblats senaste veckan. Provtagningarna har ökat och uppskattningsvis 12-15 äldreboenden i länet har konstaterad smittspridning. – När man har smittan brett är det svårt att undvika att den kommer in, säger smittskyddsläkare Jan Smedjegård.

Flera åtgärder vidtas för att rädda näringslivet – fortfarande tufft läge - (Publicerat 3/4, 16:01)

Näringslivet har en tuff period och Länsstyrelsen är igång med deras krishantering. Det var de två punkterna som Länsstyrelsens pressträff handlade om under fredagsförmiddagen. Landshövdingen Minoo Akhtarzand berättade även om några åtgärder som kan underlätta situationen för näringslivet.