Maelardalen.se > Forum > Allmänt > Allmänt > Sammanslagning av kommunerna

Du hittar denna tråd på http://www.maelardalen.se/forum/f7t22s1.html


Sammanslagning av kommunerna

Skrivet av Bengt 9 sep 2014 21:53
 
En del av oss har haft tankarna på att en sammanslagning av kommunerna Arboga, Kungsör och Köping kommer att bli nödvändig en längre tid. Det verkar som att allt fler börjar inse svårigheterna för småkommuner i Sverige av idag, och därför också börjat tala om en sammanslagning av kommunerna.
Det är synd att det är så, men jag ser att det är enda möjligheten. Småkommunerna är konkursmässiga medan de största kommunerna har glansdagar. Det beror givetvis på vilken statlig politik som bedrivs, men i det fallet är ju politikerna beroende av i första hand stockholmarnas röster för att alls bli omvalda och hinna göra något (och som vi vet har många stockholmare inget hum om vad som finns utanför tullarna).
Vad tycker du om detta? Inget alls?? Jo, klicka på svara-knappen och tala om vad du anser i frågan. (Du behöver vara medlem, men det är gratis.)

/Bengt

--
Admin på Västra Mälardalen | www.inskrift.se
 
Skrivet av Bengt 4 jul 2017 16:58
 
Nu har våra tre kommuner hållit gemensamt seminarium i Almedalen under politikerveckan. Rubriken var "Är det dags för kommunsammanslagning". Så frågan är, är det dags?
Dock säger våra kommunalråd att det handlar om att ansöka om att få bli försöksområde för fördjupat kommunsamarbete, inte en regelrätt sammanslagning i nuläget.

Skriv gärna din mening om detta här. (Du behöver vara medlem, men det är gratis.)

/Bengt

--
Admin på Västra Mälardalen | www.inskrift.se