Västra Mälardalen

Portal och mötesplats för Arboga, Kungsör och Köping.

Datum: Tisdag 2021-09-28  Dagens namn: Lennart, Leonard

 

Bli medlem! Du får:
- Sociala verktyg i medlemscommunity
- Eget fotogalleri
- Egen mikroblogg
- Skriva i forumet
- Skriva i kommentarsfält
- Skriva egen berättelse

Karta

Artikel av extern skribent:

Varför har det blivit populärare att utforska västra Mälardalen via cykel på senaste tiden?

Casino

Att cykla Mälardalsleden runt Mälaren har länge varit väldigt populärt. Leden bjuder på riktiga pärlor, samt att de som tidigare har cyklat runt omkring Mälaren attesterar till att det absolut är något man inte får missa. Om du älskar cykling, spännande och intressanta miljöer, då är västra Mälardalen något som du absolut borde överväga. Vill du veta mer? Fortsätt läsa!

Vad västra Mälardalen har att bjuda på

Västra Mälardalen har mycket att bjuda på. Här finns trevlig och spännande natur, konstant närhet till vatten, samt att städer som Köping och Kungsör är populära turistmål att besöka, inte minst när man har tillgång till cykel. Dessa städer är även utmärkta att utgå från om man är intresserad av att cykla runt omkring västra Mälardalen. Här finns möjlighet till att hyra cykel, bo på hotell, samt att dessa städer även bjuder på andra guldklimpar i form av restauranger, turistattraktioner och miljöer.

  • Riktigt fin natur. Den otroliga natur som omger västra Mälardalen skojar man inte bort. Här finns konstant tillgång till vatten (Mälaren), vilket betyder att du förutom de vackra vyerna även har möjlighet till att bada. Utmed vattnet får du även möjlighet att stanna till för att fika, eller att bara njuta av de fantastiska vyerna som Mälaren och dess natur bjuder på.
  • Spännande städer att upptäcka. Som vi tidigare nämnt ligger städer som Köping och Kungsör utmed västra Mälardalen, men Arboga är ytterligare en otroligt spännande stad med pampig historia och många turistattraktioner. Oavsett vilken av dessa städer du väljer att besöka (eller alla tre) kommer du att bli nöjd med vad de har att erbjuda, samt är utmärkta startpunkter för din cykelresa runt omkring västra Mälardalen. Passa på att ta in på ett hotell för att kunna få en god natts sömn mellan dina cykeldagar, något som passar perfekt om du vill bryta av cyklingen med lite streaming eller spel på spelautomater.

Andra saker du kan göra i kombination med din cykelresa runt omkring västra Mälardalen

Som vi tidigare har nämnt bjuder en cykeltur kring västra Mälardalen på många möjligheter och spännande upplevelser. Vi rekommenderar att du göra något av följande:

  1. . Besök Arboga. Arboga är en väldigt populär stad att besöka i Sverige. Här kan man vandra, cykla, äta på populära och kvalitativa restauranger, eller ta del av Arbogas stadsliv och miljöer. Eller varför inte ta en guidad rundtur för att lära dig mer om Arbogas historia? Du kan även besöka Ekbacksbadet om du känner för att koppla av lite efter en lång och intressant cykeltur.
  2. . Bada i Mälaren. Efter en lång cykeltur kan det vara skönt med att uppfriskande dopp. Då finns det ingen bättre plats att göra det på än i Mälaren. Under din cykeltur kommer du att stöta på otaliga platser som är perfekta att bada på, vilket därmed betyder att det är upp till dig att välja och vraka för att hitta en plats som passar perfekt för dig.
  3. . Stanna och ta in miljöerna. Vi kan inte nog belysa hur viktigt det är att stanna och ta in miljöerna som omger västra Mälardalen. Sätt dig ner på en filt, brygga eller sten och bara ta in naturen och de vyer som omger dig. Du kommer absolut inte att ångra dig.

Summering

Västra Mälardalen har mycket att erbjuda på, inte minst när det gäller vackra cykelleder och natur. Här kommer du att få ta del av en upplevelse du sent kommer att glömma, detta tack vare all den vackra natur som omger cykellederna, de vackra städer du får möjlighet att uppleva, tillsammans med allt annat som omger västra Mälardalens cykelleder.

 

Bli medlem! Du får:
- Sociala verktyg i medlemscommunity
- Eget fotogalleri
- Egen mikroblogg
- Skriva i forumet
- Skriva i kommentarsfält
- Skriva egen berättelse